Repetities

Twee keer per week:

Dinsdagavond 19.30 t/m 21.00 uur
Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16 1824EX Alkmaar.

en

Zaterdagochtend: 9:30 t/m 12:00 uur Locatie: Olympiagebouw, Olympiaweg 17, 1816 MJ Alkmaar.

Oberon Musicalgroep 14-21

De musicalgroep repeteert vanaf september elke dinsdagavond en zaterdagochtend, totaal 4 uur per week. Het grootste gedeelte van de musicalles wordt besteed aan de jaarlijkse musical. Verder wordt er ook aandacht besteed aan o.a. improvisatie, zang-, dans- en speltechniek.

Jaarlijks is er plaats voor ongeveer 35 leden. Nieuwe leden doen auditie in de vorm van workshops en door het presenteren van een lied. Als je bent aangenomen kun je je lidmaatschap jaarlijks verlengen, je hoeft dan geen auditie meer te doen. De musicalgroep sluit het seizoen in juni af met een optreden in theater de Vest. En als we nog andere mogelijkheden tegenkomen om op te treden dan proberen we dit altijd voor elkaar te krijgen. Dit kan het Alkmaarse KUUB festival zijn of een besloten voorstelling in bijvoorbeeld Scorlewald.

Om een hecht groepsgevoel te creëren besteedt Oberon ook veel aandacht aan activiteiten buiten de repetities om. Zo is er niet alleen een jaarlijks theaterweekend, maar worden er extra lange repetitiedagen in de kerstvakantie en andere activiteiten georganiseerd. Het jaar wordt afgesloten met een serie workshops in mei en juni, waarin je allerlei andere technieken krijgt aangeboden.

Audities

Om mee te kunnen doen aan deze groep vragen we je om auditie te komen doen. Deze audities zijn altijd reuze gezellig, vaak zijn er leden bij die het ontzettend leuk vinden om in de wachtkamer met jullie kennis te maken en je gerust te stellen. Tijdens de audities kijken we hoe je onze aanwijzingen oppakt en waar je staat op het gebied van zang, dans en acteren. Aan de hand hiervan kunnen wij dan een inschatting maken wat er nodig is tijdens het seizoen om iedereen op een goed niveau te hebben voor de voorstellingen.

Voor meer informatie over de audities en om je aan te melden ga je naar de auditie pagina

Producties

In vervolg op het succes van 'Revue voor U' van vorig jaar, gaat de musicalgroep 14-21 dit seizoen een nieuwe revue ontwikkelen: 'Revue voor U - Encore!'. Met veel dans, zang en sketches bouwen ze samen met het Artistieke Team weer aan een super onderhoudende avond voor u!

Speeldata: 24 en 25 juni 2023 in Theater De Vest

 

 

Meer informatie over voorgaande producties is te vinden op de pagina gespeelde producties.

AMA's (Amateur Musical Awards)

Met de muscialgroep proberen we elk jaar mee te doen met de Ama's. Dit is het muscial awards gala maar dan voor amateurs. We zijn hierbij al vaak in de laatste selectie gekomen en hebben ook al wel eens een prijs gewonnen. Maar afgelopen jaar was het toppunt. We mochten live optreden en hebben de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste Optreden van de Avond’. Wat zijn we trots op de groep mensen waarmee we dit voor elkaar hebben gekregen.

Contributie & Proefperiode

De contributie kan je terugvinden in het contributieoverzicht. Dit bedrag is inclusief het theaterweekend. Als je wordt aangenomen gelden de eerste twee repetities als proeflessen. 

Doorlopen

Voor de kerst is er een doorloop waarin we de eerste acte achter elkaar door spelen. In de laatste 6 tot 8 weken voor de voorstellingen zijn de overige doorlopen. Dit zijn repetities waarbij het gehele stuk achter elkaar gespeeld wordt, vaak al met kleding, rekwisieten en indien aanwezig de live muzikale begeleiding. Deze doorlopen vinden plaats op de zaterdag of zondag. Deze doorlopen duren de gehele dag en zijn verplicht voor alle leden

Theaterweekend

In december gaan we met z’n allen op theaterweekend. Dit weekend is gevuld met gevarieerde workshops, gegeven door professionele docenten. Maar ook de gezelligheid wordt niet uit het oog verloren: spelletjes, samen eten en als hoogtepunt de bonte avond. 

Cast 2019 Cats

 

Contact

Repetitielokaties en meer
Privacy verklaring
 

Postadres: 
Kennemerstraatweg 233
1814 GK Alkmaar
06 225 26 242
secretariaat@oberontheater.nl

Sponsoren:

        . 

 

Oberon

Volg ons