Deelname Kuub

In 2020 heeft Oberon meegedaan aan de digitale versie van Kuub. 

Oberon Theaterproducties

Oberon Theaterproducties is een musicalvereniging uit Alkmaar die jongeren van 6 t/m 21 jaar musicalles geeft en de kans biedt jaarlijks mee te spelen in een bekende musicalproductie.
Onder leiding van een professioneel Artistiek Team maken de twee groepen elk jaar een musical die opgevoerd wordt in Theater De Vest.

Meer over:
   - Het bestuur en vertrouwenspersoon
   - Het Artistiek Team
   - De vrijwilligers
   - De theatergroepen
   - Gespeelde producties

Geschiedenis

  • 1969: kinderkoor Overdie opgericht
  • 1980: wijziging naar operettevereniging Oberon
  • 1989: wijziging naar musicalvereniging Oberon
  • 2005: start Juniorengroep - nu twee groepen: 9-14 en 14-21 jaar
  • 2007: wijziging naam en concept naar Oberon Theaterproducties
  • 2016: start Oberon+ groep - nu drie groepen 9-14, 14-21 en 18-25 jaar
  • 2018 (februari): start Oberon mini's. Een groep voor kinderen van 6-9 jaar die een paar weken repeteren en een presentatie geven.

Oberon Theaterproducties werd in 1969 opgericht als kinderkoor Overdie/kooimeer. In de loop der jaren is de naam diverse malen aangepast. Via Jeugdoperette Oberon en jeugdmusicalvereniging Oberon tot het huidige Oberon Theaterproducties.

Ook het repertoire heeft een metamorfose ondergaan. Na het debuut, de kinderoperette Goudmuiltje (1970) volgden nog vele sprookjesachige operettes. De stap naar het meer hedendaagse genre is uiteindelijk gezet door de overstap naar musical.

In 2006 besloten het bestuur en artistiek team een nieuwe weg in te gaan. De groep werd vanaf dat moment opgedeeld in twee groepen: de Juniorengroep in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar en de Musicalgroep in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar. Op deze manier kunnen wij alle leden de aandacht geven die zij verdienen.

Tegenwoordig oefenen beide groepen hun zang, spel en dans wekelijks onder leiding van een professioneel artistiek team. In samenwerking met dit team, vele ondersteunende vrijwilligers en het bestuur brengen wij jaarlijks twee sprankelende producties uit. Naast de uitvoeringen in het  theater spelen de groepen ook vaak nog een besloten voorstelling in de theaters van diverse zorginstellingen.

Naast de voorstellingen organiseren wij nog diverse andere zaken. Zo vindt in november / december het theaterweekend plaats. Gedurende dit weekend worden er workshops gegeven. Ook sport, spel en een bonte feestavond ontbreken niet.

AlkmaarPas

Bij Oberon Theaterproducties kunt u tickets van de Alkmaar Pas inleveren.
De gemeente Alkmaar heeft sinds 2012 onder de naam Kinderen doen mee geld beschikbaar gesteld voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Dit zijn kinderen waarvan ouders een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm. Elk kind dat in aanmerking komt, krijgt per schooljaar € 100,- aan tickets. Deze tickets kunnen gebruikt worden voor het betalen van de contributie van een vereniging. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van: www.alkmaarpas.nl. Indien deze € 100,- niet toereikend is, kan een intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds. Meer informatie over alle regelingen in Alkmaar zijn te vinden op http://alkmaarpas.nl/kinderen.

Contact

Repetitielokaties en meer
Privacy verklaring
 

Postadres: 
Kennemerstraatweg 233
1814 GK Alkmaar
06 225 26 242
secretariaat@oberontheater.nl

Sponsoren:

        . 

 

Oberon

Volg ons