Auditieformulier (klik op de link hierboven voor een groter formulier)

Voor het seizoen 2022-2023 kun je je nog inschrijven om mee te doen met één van de producties. Je kunt je via onderstaand formulier opgeven. We houden je dan op de hoogte van de precieze tijden en of je nog wat moet voorbereiden.
Contactgegevens Ouder(s)/verzorger(s) (1) (verplicht)


Contactgegevens Ouder(s)/verzorger(s) (2) (niet verplicht)


 

* verplicht veld
** graag zo compleet mogelijk invullen

Zie ook onze privacy verklaring voor informatie over hoe wij met je gegevens omgaan.

Auditeren

Voor de start van elk nieuw seizoen worden er audities gehouden voor nieuwe leden. Deze audities zijn doorgaans gepland vlak voor of na de zomervakantie en worden gehouden op een dinsdagavond of zaterdagochtend. Aan een auditie zijn eenmalige kosten verbonden van € 10,00 per auditant. Audities worden gehouden op onze repetitielocatie in Alkmaar

Als de audities al zijn geweest, kun je je evengoed aanmelden. We zetten je dan op de wachtlijst. Je ontvangt bericht als er een open dag is, informatie over de voorstellingen en je krijgt bijtijds een brief over de audities van het jaar daarop.

Audities seizoen 2023-2024:

Musicalgroep 9-14 :  aanmelden voor de wachtlijst kan via het aanmeldingsformulier.
Musicalgroep 14-21: aanmelden voor de wachtlijst kan via het aanmeldingsformulier
 

Meld je aan via het auditieformulier dan kom je op een wachtlijst en sturen we bericht zodra er weer audities gepland zijn.

Hoe verloopt een auditie

Opgeven voor een auditie kan door het inschrijfformulier in te vullen en aan te geven voor welke groep jij auditie wilt doen. Na jouw aanmelding krijg je hiervan een bevestiging en een email, waarin staat hoe laat je wáár moet zijn en hoe jij je kunt voorbereiden op de auditie.

Voor de musicalgroep 9-14 zal de auditie net zoals vorig jaar bestaan uit het meerepeteren tijdens de eerste drie repetities. Als jij het leuk vind en wij merken dat we goed met je kunnen werken mag je het seizoen verder meedoen. Vind je het zelf toch minder leuk dan verwacht (dat verwachten wij niet, maar het kan) of wij denken dat je beter eerst nog wat anders kan doen, bijv. apparte dans of zanglessen. Dan zullen we met elkaar overleggen en kan je dan de 3e les nog stoppen.

Voor de muscialgroep 14-21 zijn de audities in de vorm van een aparte les met alle auditanten waarbij ook gevraagd wordt om iets voor jezelf voor te bereiden en alleen te laten horen. En zenuwen horen daar bij. Daar kijken we wel doorheen, daar hoef je niet bang voor te zijn. Voor deze auditie geldt het volgende:

Voorbereiden: Ongeveer twee weken van te voren krijg je van ons bericht wat je moet voorbereiden. Meestal sturen we je een muziekfragment met een stuk zangtekst op of mag je zelf een liedje voorbereiden. Ook geven we je een tekst voor een dialoog. Dit moet je dan thuis voorbereiden zodat je tijdens de auditie hier mee kan werken. Tijdens een auditie is er geen tijd om eerst een liedje of dialoog in te studeren.

Op de dag zelf: Omdat degenen die de auditie afnemen niet iedereen kennen, vragen wij je om een foto mee te nemen. Dit helpt ons om de auditie aan de juiste persoon te koppelen. Per auditie letten wij op verschillende vaardigheden maar het belangrijkste is je inzet en enthousiasme.

Omdat wij weinig tijd hebben, moeten wij snel en efficiënt werken. Er worden enkele oefeningen gedaan en wij letten op je spel, zang en danskwaliteiten en je motivatie. We kijken naar hoe je onze aanwijzigingen tot je neemt en hiermee omgaat, dit geeft ons een idee hoe je nieuwe vaardigheden tot je neemt. Er worden aantekeningen gemaakt en na afloop overleggen de docenten om te bepalen wie we gaan aannemen. Je hoort dan zo snel mogelijk of je bent aangenomen. In geval van toelating kun je in september beginnen met de repetities!

Als je niet bent aangenomen krijg je van ons een toelichting en kunnen we je tips geven om een eventuele volgende auditie te verbeteren. Als je hebt auditie gedaan voor de juniorengroep en als je al 13 of 14 jaar bent, kan het zijn dat we je na je auditie vragen om auditie te doen voor de musicalgroep (geen extra kosten). Dit doen we als we denken dat je beter in deze groep zou passen.

“Als je auditeert: wees jezelf en probeer zoveel mogelijk plezier te halen uit je auditie! Vergelijk jezelf nooit met de anderen, het gaat erom wat jij kunt”.

 

Deel deze pagina:

Contact

Repetitielokaties en meer
Privacy verklaring
 

Postadres: 
Kennemerstraatweg 233
1814 GK Alkmaar
06 225 26 242
secretariaat@oberontheater.nl

Sponsoren:

        . 

 

Oberon

Volg ons